Aanvullende onderzoeken


In veel gevallen is het fijn om naast het levend bloedonderzoek en de iriscopie nog net even wat meer informatie in beeld te krijgen. Hiervoor werk ik samen met een extern laboratorium waar we eigenlijk alle onderzoeken kunnen aanvragen die nodig zijn om tot een goed behandelplan te komen.

Denk bijvoorbeeld aan het in beeld brengen van het microbioom, dus de gehele darmflora, om te zien of de good guys en de bad guys wel met elkaar in harmonie zijn. Maar ook hoe het met de slijmvliesimmuniteit gesteld is en of er geen sprake is van ontstekingen of voedselintoleranties. Hierbij bijvoorbeeld ook fijn om te kijken of er geen sprake is van een histamine probleem of de aanwezigheid van parasieten. Deze onderzoeken zijn op basis van ontlasting en kun je heel gemakkelijk thuis afnemen.

Daarnaast kunnen we ook extra bloedonderzoeken aanvragen om bijvoorbeeld vitamine- en mineralenstatus te meten. En om te ontdekken wat de status is van hormonen en neurotransmitters kunnen we daarnaast ook nog gebruik maken van speekselonderzoek of urinetesten. Veel mogelijkheden dus om tot een doeltreffend plan van aanpak te komen.

Vraag gerust om meer informatie over deze aanvullende onderzoeken!.