Onderzoek


Tijdens mijn opleiding tot natuurgeneeskundig therapeut ben ik heel zorgvuldig gaan zoeken met welke middelen en therapieën ik graag zou willen werken. Daar stonden al gelijk een paar dingen bovenaan mijn lijstje.

De celzouten van Dr.Schussler
Dit zijn mineraalzouten die werken op celniveau en het fundament zijn voor je lijf. Ze werken zowel op lichamelijk maar zeker ook op geestelijk niveau prachtig om ons lichaam weer in balans te brengen. Ik heb in 2020 mijn consulenten diploma behaald en heb dus de kennis in huis om voor jou op zoek te gaan welke mineralen bij je passen en waar je op dit moment
behoefte aan hebt.

Iriscopie
Daarnaast maak ik gebruik van iriscopie. Hierbij maak ik foto’s van beide ogen. In de iris laten alle organen en systemen zich mooi zien en kunnen we aan de hand van die aanwijzingen ontdekken waar voor jou sterke en zwakke punten te vinden zijn.

Levend en droog bloedanalyse
Als tweede maak ik gebruik van een levend en droog bloedanalyse om echt alle puzzelstukjes te verzamelen. Zo komen we tot een voor jouw op maat gemaakte behandeling. Deze twee methodes geven samen met jouw verhaal mij precies de juiste handvaten om een kloppend verhaal te kunnen vormen en bij te sturen waar nodig.

Neuro4Profiel
Ook kan er eventueel een Neuro4Profiel test gedaan worden om te kijken naar de functie van de 4 belangrijkste neurotransmitters; dopamine, acetylcholine, GABA en serotonine. Als deze 4 goed in balans zijn kom je tot optimale prestaties. Een verstoorde werking kan leiden tot klachten als slapeloosheid, depressie, vermoeidheid, darmklachten, ontstekingen, allergieën etc. Het herstelvermogen is hierdoor namelijk vertraagd. Door middel van een vragenlijst krijg je inzicht in jouw status van deze 4 belangrijke boodschapperstoffen en kunnen we hier doelgericht mee aan
de slag.

Voedingsadvies
Uiteraard behoort ook het geven van voedingsadvies tot mijn
werkzaamheden. Maar soms is voeding alleen niet voldoende, en zullen we gaan kijken hoe we bepaalde tekorten of een disbalans kunnen opheffen door fytotherapie, orthomoleculaire of homeopathische ondersteuning.

TCM
Ook werk ik in mijn praktijk met middelen die werken volgens de TCM (traditional chinese medicin) op bepaalde meridianen. Met het gebruik van deze middelen worden onverwerkte emoties uit het verleden verwerkt en geïntegreerd. Hierdoor hebben gebeurtenissen en emoties uit het verleden geen storende invloed meer op ons fysieke gestel, onze gedachten, onze gevoelens en gedrag. Bij veel chronische ziekten spelen deze emoties namelijk een rol en wordt het herstel van klachten hierdoor geblokkeerd. Door het toepassen van deze middelen wordt deze blokkering opgeheven en kunnen chronische aandoeningen verbeteren of genezen.